Nyheter

2019: Omvårdnad
Örebro kommun avbröt processen med LOU i hemtjänst den 16 september 2019 pga att inget av de sökande företagen uppfyllde kraven som ställdes på dem. Senare under hösten 2019 beslöt Örebro kommun att gå tillbaka till LOV, och avtal med de nuvarande aktörerna förlängdes till november 2020.

2020: Service
Den populära tjänsten "8 timmar service" hos Örebro kommun har upphört den 31 mars 2020. Endast fixartjänster 4 timmar per år kvarstår. Denna nyhet publicerades på kommunens hemsida www.orebro.se den 19 december 2019. Där hänvisar man till RUT-tjänster som ersättning för de gamla servicetimmarna.

2020: Corona-virus 
Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att hindra smittspridningen av sjukdomen Covid-19. Dessutom har vi både kunskap och erfarenhet av hygienstädning/infektionsstädning från länets sjukhus från åren 2007-2013. Men det bästa är att du möter samma person över tid, varje gång.

2020: Värmebölja 
https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/r/rad-vid-varmeboljor-till-personal-inom-vard-och-omsorg/
https://www.youtube.com/watch?v=X-qWF0UIfAc&feature=emb_share&list=PLLqBo3UjMccAXBV7SbH2o8FXnu3e1jJnv&index=3&fbclid=IwAR3NnlglFAaPTNAwYVD-kpGQIguVnchvFvOjc7DnIWWf13Xjcmm-C-bQBQ0

2021: Tillstånd från IVO; maj
Finn Ess i Örebro AB är godkänd av IVO att bedriva hemtjänst - i hela landet - från 2021-05-06. Hipp hipp hurra! Måste tilläggas att ansökningstiden hos IVO är nio (9) månader. Och observera, att här fick alla befintliga LOV-utförare vid införandet av tillståndsplikten, 2019-01-01, ta del av övergångsregler, vilket innebar lättnader. Omvänt är jag stolt över  tillståndet för Finn Ess, som vi ansökt "by the book" = utan lättnader! Det är tydligt att IVO på detta sätt försöker gallra bort oseriösa hemtjänstföretag.

2021: LOV-ansökan till Örebro kommun; juni
Ansökan om servicetjänster är inlämnad av Finn Ess i Örebro AB 2021-06-01, men behandlingstid på Örebro kommun är 12 veckor, alltså ca 3 månader.

2021: Godkänd LOV-ansökan; september
Vår ansökan om servicetjänster är behandlad och godkänd 2021-09-22, och vi blir valbara i början på december, så sas det preliminärt från Eget val. Tidsmässigt är det den normala gången i dag, enligt Örebro kommun. Trots tidigare LOV-avtal med Örebro kommun (genom Gullpigan hemtjänst AB) behandlas vår ansökan som helt ny. Detta innebär alla genomgångar och utbildningar måste göras på nytt.

2021: HLR; oktober
Denna viktiga utbildning, hjärt- och lungräddning, genomförde vi 2021-10-16, hos HLR-proffsen i Motala. 

2021: Vi söker personal; 2021-11-03
Vi behöver personal till serviceuppdrag, pga att vi snart blir valbara för service inom LOV inom Örebro kommun. Hos oss får du en mjukstart på timanställning genom ett fåtal kunder, men med tiden kommer du att få jobba mer. Arbete endast vardagar och dagtid. Vi har en liten fräsch lokal centralt. För rätt person är detta en möjlighet till ett fantastiskt och omväxlande arbete med stor delaktighet i allt som sker i företaget. Skulle passa perfekt t ex en pensionär.

Vi förväntar oss att du som söker är genuint intresserad av att jobba med äldre, har helst någon form av vårdutbildning och erfarenhet av hemtjänst. Kan du dessutom både Treserva och TES så är det en fördel. Körkort är ett krav samt ett utdrag från Polisens belastningsregister. Kunskaper i svenska skall vara klanderfria, både i läsförståelse, tal och skrift. Vi planerar i Carefox.

Är du inte vaccinerad mot Covid-19 kan vi inte erbjuda dig arbete, eftersom våra kunder inte tar emot ovaccinerad personal. Telefonsäljare, oseriösa sökanden och bemanningsföretag ombeds att inte störa vårt arbete.

För att söka arbete hos oss maila till pirkko.dammert@finness.se. Varmt välkommen med din ansökan!

2021: Valbarhet; 2021-12-12
Finn Ess i Örebro AB blir valbar inom servicetjänster inom LOV hos Örebro kommun från 2022-01-03. Tiden mellan godkännandet och valbarhet består bl a av utbildningar och genomgångar för privata utförare och en del av dessa hålls av Örebro kommun.


© Copyright finness.se